Kérdésed van? Hívj bizalommal!
+36/20 203-3554
Hétfőtől csütörtökig: 8.30-16.30

Blog

Szundikendő

Zsanicza
2021.11.19 10:25
Szundikendő

Szundikendő csecsemőknek és kisgyermekeknek

A pihe-puha szundikendő minden kisbaba és kisgyermek kedvence. A szundikendő egy kis puha kendő, amely biztonságérzetet nyújt a babának és közvetve a mamának. Minden szülő vágya az, hogy a babája jól aludjon és kipihenten, mosolyogva ébredjen. A legtöbb családban valamilyen nevet is adnak a szundikendőnek, hiszen a babák egyik legfontosabb alvást segítő eszköze, amely minden elalvásnak az elengedhetetlen kelléke. A hordozható szundikendők a legjobb barátok, akik szinte jelzik a kicsinek, hogy ideje pihenni és kikapcsolódni lefekvés előtt. A különböző mintázatú baba szundikendők bevezetésének előnye, hogy támogatni tudják a stresszes babát, az ismertlen körülményeknél is, mint például hosszú autós utazások, idegen környezetbe kerülés, bölcsődében vagy óvodában való elhelyezés, kórházi tartózkodás.

Fejlődés és növekedés
Körülbelül hat hónapos kora körül a kisbaba egy fontos kognitív fejlődési mérföldkövön megy keresztül – rájön, hogy már nem kötődik annyira az anyukájához. Ez valójában a kezdete gyermeke növekvő függetlenségének, magabiztosságának és identitástudatának. Ezzel a mérföldkővel azonban potenciális szeparációs szorongás is jár, sőt időnként feszültséget is okoz. Ilyenkor is nagyon megnyugtató a szundikendő használata, hiszen biztonságban érezheti magát a gyermek, az anya, apa illetve az ismerős illatokat érezve.


Pihe-puha szundikendő
Az „alvástársítás” alapvetően bármi lehet, ami segít a babának elaludni. Mindenféle alvási asszociáció létezik, beleértve a ringatást, a simogatást, az etetést és mégis a legelterjedtebb, a puha anyagból készült szundikendő. Ezek a biztonságot nyújtó alvókendők különböző mintázatúak lehetnek. Az újszülötteknél inkább a szülők választanak a nagyobb gyerekek már maguk is szívesen választanak, hiszen a kínálat óriási. A trendi alvókendő lehet például kutyás szundikendő, nyuszis szundikendő, majmos szundikendő, oroszlános szundikendő vagy bárányos szundikendő.


Nehéz éjszakák
Amennyiben a baba küzd a nyugodt éjszakai illetve délutáni alvásért, akkor mindig érdemes megpróbálni egy szundikendőt bevezetni a lefekvés előtti rituáléhoz. A pamut szundikendő érintése ugyan olyan jó érzés, mint a bársonyos, plüss anyagú baba szundikendő tapintása.


Különbség – melyiket ne!
Fontos, hogy olyan alvókát válasszunk, amelynek nincs hosszú szőrzete, nincsenek laza elemei, például műanyag szemei ​​vagy gombjai, nem túl nagy, és nem húzható a kicsi fejére, illetve nem elég hosszú ahhoz, hogy körbeölelje a gyermekünket. Ezek mind veszélyforrások.

Meddig használják a gyerekek a szundikendőt?
Ahogy a gyerekek idősebbek, egyes szülők aggódnak amiatt, hogy gyermekük függ a biztonságot jelentő szundikendőtől, de igazából nincs miért aggódni. A gyerekek természetes módon csökkentik az alvókendőjükhöz való függőségüket. A legtöbben az óvoda, de legkésőbb az iskola megkezdése után leszoknak a szundikendővel való alvásról.

Szundikendő kisokos:

A szundikendő mikortól ajánlott?
0-12 hónap között bármikor érdemes bevezetni

Hogyan készíthető, vásárolható egyedi szundikendő?
Egyedi szundikendő rendelhető a baba nevével, vagy monogramjával, becenevével.
A névre szóló szundikendő az egyik legmeghittebb babaajándék.
A szundikendő varrása mindig szigorúan ellenőrzött alapanyagokból történik.

Mosható a szundikendő?
Igen. Mosógépben mosható, szárítógépben szárítható és megőrzi megnyugtató puhaságát mosás után is.

Miért érdemes több ugyanolyan szundikendőt vásárolni?
Mert előbb-utóbb a mosásban elkopik, illetve gyakran előfordul, hogy kiesik, elkallódik, otthon marad, nagyszülőknél marad…stb. ilyenkor hatalmas segítség egy pót szundikendő!

Mitől és hogyan lesz a baba kedvence a szundikendő?
Érdemes a bevezetés előtt anyukának, vagy apukának a szundikendővel aludni! Aludjon a szundikendővel minimum egy éjszakát, hogy az egyedi mama/papa illat legyen rajta, vagy tarstd magadon például etetés/szoptatás közben.

Fontos a rendszeres használata?
Igen, minden alváskor és lefekvéskor.

Eladó szundikendő, vegye-vigye!
Nem ajánlatos használt baba szundikendőt vásárolni.

Mire jó a szundikendő?
• Segít megnyugtatni és ellazítani a babát
• Használja minden alvási időszakban – nappal és éjszaka is
• Csecsemőknek és kisgyermekeknek is érdemes használni
• Tökéletes extra vigasztalásra
• Ideális olyan gyermekek számára, akiktől gyakran vannak távol a szülők
• Megőrzi vigasztaló puhaságát, mosás után

Tekintsd meg a szundikendő kínálatunkat Te is!